Година Землі

Година Землі– це щорічна міжнародна подія, яка була започаткована Всесвітнім фондом природи. Захід закликає людей та організації вимкнути світло, електричні пристрої на одну годину - о 20:30 30 березня 2019р. Таким чином організатори хочуть привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Ідея проста: зупинитися на годину та замислитися про стан природи, задля необхідності показати суспільству спільні дії щодо збереження природи нашої Планети.

Колектив закладу, діти та батьки долучилися до даної акції - у суботу, 30 березня 2019 року.

Як виникла "Година Землі"?

Уперше Година Землі була організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році. Вона стартувала у Сіднеї. Тоді на годину погасли вогні у понад 2 млн будинків і підприємствяк демонстрація своєї позиції щодо зміни клімату.

За данимизвіту WWF, наразі людство споживає в 1,6 раза більше, ніж може забезпечити Земля. З кожним роком ситуація все погіршується. Людство викидає більше вуглекислого газу в атмосферу, ніж природа здатна поглинути, вирубує дерева швидше, ніж вони можуть вирости.

«Година Землі – це неівент або кампанія. Це маніфест людей про готовність змінювати свій спосіб життя з метою зберегти дім-планету», – підкреслюють організатори.

Участь України

Наша країна підтримує світовий рух одинадцятий рік поспіль. З 2009 року у багатьох містах мешканці на годину гасять світло у своїх будинках. Також освітлення вимикається на найбільш відомих архітектурних спорудах. Наприклад, «Батьківщина-мати», монумент Незалежності, а також світлове оздоблення дзвіниці Михайлівського монастиря та Софійського собору.

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.