Заняття на тему:"Допоможемо Зайчику" ( Пісочна анімація. ІКТ. Експериментальна діяльність. Патріотичне виховання. Мовлення дитини.)

Тема:"Допоможемо Зайчику"

( Пісочна анімація. ІКТ. Експериментальна діяльність. Патріотичне виховання. Мовлення дитини.)

Освітні завдання: Вчити дітей малювати, використовуючи інноваційні технології: пісочна анімація, комп'ютер (комп'ютерна графіка), планшет. Вправляти у малюванні казкових будиночків за допомогою комп'ютерної мишки, пальчиком по екрану планшета та піском, манкою на склі. Удосконалювати технічні навички малювання на світовому ящику симетрично двома руками, кулачком, пучками пальців, використовуючи при цьому допоміжні матеріали: кольорові камінці, палички, пензлики, масажні м'ячики. Формувати вміння працювати з комп'ютером, планшетом, зокрема володіти мишкою, орієнтуватися у виборі певної операції під час малювання мишкою у комп'ютері чи пальчиком на планшеті (вибір на панелі певних інструментів для малювання, кольорів, заливки ). Закріпити знання дітей про головні зимові свята: Свято Миколая, Новий рік, Різдво, та традиції їх святкування. Сприяти розвитку діалогічного,монологічного мовлення та словесної творчості в ігровій і пізнавальній діяльності через діалог,монолог, міркування, коментар. Розвивати тактильно - кінестетичні відчуття, рухову координацію, дрібну і загальну моторику рук, уяву, фантазію, творчі, пізнавальні здібності, естетичний смак, образно-логічне мислення. Виховувати самостійність у роботі, доброту, співчуття, бажання прийти на допомогу, позитивне ставлення та інтерес до довкілля, комп'ютерної техніки, пізнавальний інтерес до свят своєї країни, любов до веселощів та традицій українців.

Матеріал та обладнання: світовий ящик з піском, манка, допоміжні матеріали для малювання (кольорові камінці, палички, пензлики, масажні м'ячики), вологі серветки, іграшки-кіндери (звірята), іграшка Зайчик, дидактична гра "Мої свята", комп'ютери, планшети, слайди із зображенням головних зимових свят: Свято Миколая, Новий рік, Різдво, Снігової Королеви, аудіозапис класичної мелодії, звуків природи-заметіль, магніти, цвяхи, булавки, скріпки.

/Files/images/9_grupa/boytsova_ternitsk4a/фото колаж з заняття.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 435

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.